ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΕΣ

Αγαπητοί γονείς και αθλητές,

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την ύπαρξη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων Covid-19 τόσο στη Δ.Ε. Πολίχνης όσο και στον όμορο Δήμο Νεάπολης-Συκεών, αλλά και με το αίσθημα ευθύνης απέναντι στα παιδιά που αθλούνται στην ακαδημία του Α.Σ. ΑΕΤΟΙ ΠΟΛΙΧΝΗΣ και τους γονείς τους που από την πρώτη στιγμή μας διακατέχει, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα ακόλουθα:

·         Η ακαδημία μας από την πρώτη ημέρα της αθλητικής περιόδου 2020-21 τηρεί όλα όσα προβλέπονται (και ακόμη περισσότερα καθώς η θερμομέτρηση των αθλητών πριν την έναρξη των προπονήσεων ή/και των αγώνων δεν είναι υποχρεωτική) από το υγειονομικό πρωτόκολλο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (Γ.Γ.Α. – https://www.gga.gov.gr/component/content/article/278-covid/2981-covid19-sports) για την άθληση σε κλειστούς χώρους και ειδικά για το άθλημα της καλαθοσφαίρισης.

·         Η συμμετοχή, όμως, των αθλητών στις δραστηριότητες της ακαδημίας αποτελεί ένα μέρος των συνολικών δραστηριοτήτων των παιδιών. Οι δραστηριότητες αυτές αφορούν την παρακολούθηση των μαθημάτων στο σχολείο ανάλογα με τη βαθμίδα που ανήκουν, την παρακολούθηση μαθημάτων σε φροντιστήρια ξένων γλωσσών ή/και μέσης εκπαίδευσης, την συμμετοχή σε ακαδημίες άλλων αθλημάτων κ.λπ.

·         Ειδικά για την περίπτωση των σχολικών μονάδων υπάρχουν οι σχετικές οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ. για τις απαραίτητες ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν στις περιπτώσεις ύπαρξης πιθανών ή/και επιβεβαιωμένων κρουσμάτων Covid-19 (αποστέλλονται συνημμένα και μπορείτε να τις βρείτε στην ακόλουθη ιστοσελίδα του Ε.Ο.Δ.Υ. https://eody.gov.gr/neos-koronaios-covid-19/).

Στις οδηγίες αυτές πολύ σημαντικό ρόλο διαδραματίζει η έννοια των «στενών επαφών» ενός επιβεβαιωμένου κρούσματος για τις οποίες προβλέπονται συγκεκριμένα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν. Ενδεικτικά, στο Πρωτόκολλο Αναστολής Λειτουργίας Σχολείων ως «Στενές επαφές επιβεβαιωμένου κρούσματος λοίμωξης COVID-19» θεωρούνται (μεταξύ άλλων):

Ø  Οι μαθητές που ανήκουν στο ίδιο τμήμα με μαθητή που είναι επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19 και συνυπήρξαν μαζί του στη σχολική τάξη κατά το 48ωρο πριν την έναρξη των συμπτωμάτων του (ή έως και 10 ημέρες μετά από αυτήν).

Ø  Οι μαθητές που στο τμήμα τους δίδαξε συστηματικά εκπαιδευτικός που είναι επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19 κατά το 48ωρο πριν την έναρξη των συμπτωμάτων του (ή έως και 10 ημέρες μετά από αυτήν).

·         Γίνεται, λοιπόν, αντιληπτό ότι προκειμένου να συνεχίσουμε ως ακαδημία να είμαστε συνεπείς στην τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων της Γ.Γ.Α. με σκοπό την ασφαλή άθληση στο άθλημα της καλαθοσφαίρισης, σας θέλουμε αρωγούς και συμμέτοχους στην προσπάθεια αυτή. Η συμμετοχή σας έγκειται στην προώθηση προς εμάς κάθε επίσημης ενημέρωσης που σας έχει κοινοποιηθεί σχετικά με την ύπαρξη επιβεβαιωμένου κρούσματος Covid-19 με την ιδιότητα:

Ø  είτε του παιδιού ή των γονέων/κηδεμόνων/αδελφών ως «στενών επαφών»,

Ø  είτε (στην απευκταία περίπτωση) του παιδιού ή των γονέων/κηδεμόνων/αδελφών ως επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Κλείνοντας την ανάλυση της κατάστασης της πανδημίας του Covid-19 που προηγήθηκε σας υπενθυμίζουμε ότι είμαστε πάντα στη διάθεσή σας για ο,τιδήποτε χρειαστείτε σχετικά με τις δραστηριότητες της ακαδημίας.

Με εκτίμηση,

Το Δ.Σ. του Α.Σ. ΑΕΤΟΙ ΠΟΛΙΧΝΗΣ

.

.